boomhuis

Fotografie / Beeldbewerking


Fotografie / Digitale artwork / Beeldmanipulatie / Creatief beeldmateriaal


Fotografie / beeldbewerking is een invloedrijk en fascinerend medium waarin visuele communicatie een belangrijke rol speelt. In deze tijd zien we veel technologische vernieuwingen die bijdragen aan wat beeldcultuur wordt genoemd. Het begrip wordt officieel omschreven als een maatschappelijke ontwikkeling waarbij visuele beelden een indringende rol spelen in communicatieve situaties. De beeldcultuur bestaat al jaren maar versnelt zich door nieuwe technologische mogelijkheden. De huidige beeldcultuur is een duidelijke trend met veel commerciële belangen binnen communicatie.
Tags: beeldcultuur, communicatie, trend, toekomst, wiki, YouTube, FaceTime, digitalisering.


In de Boomhuis producties staan niet de commerciële belangen voorop. Boomhuis zoekt naar een symbiose van artistieke integriteit / creativiteit en commerciële activiteiten.


Want


het beeld

schept een perspectief. Het schept een visie. Het gaat om wat een beeld de moeite waard maakt om ademloos lang naar te kijken en er de schoonheid van te ontdekken.


Als beeldenmaker ben ik de regisseur van mijn beelden. Het is mijn intuïtieve verwevenheid van artistieke visie, van nadenken over visuele aspecten, die de kracht van de beelden bepaalt.

Er is geen enkele noodzaak waarom beelden / foto's 'neutraal' zouden moeten zijn. Want doordachte beelden prikkelen de verbeelding en getuigen van een autonome blik op de essentie die ze in beeld brengen, en uiteraard getuigen ze van de aspiraties van hun makers.


Boomhuis zoekt partners om mee samen te werken. Want samenwerking excelleert de visie en maakt de synthese mogelijk van de uiteenlopende disciplines en media.


Wil je informatie over het maken van
Interactieve concepten /Userflows/Wireframes
/Websites/Webdesign/Ontwerp/Ontwikkeling
//Illustraties/Vector illustraties/Fotografie
/Fotobewerking/Presentaties/Logo's/Huisstijlen.

Wil je ideeën bespreken of zoek je samenwerking. Bel, mail, of maak gebruik van het formuliertje.
Ik hoor graag van je! Tot ziens, Rickey Brugman.
Het gemanipuleerd beeld als Schemergebied.
 • Het maken van een gemanipuleerd beeld is per definitie een tussengebied, tussen realiteit en een interpretatieve realiteit, tussen objectiverend en subjectief, tussen recht doen aan wat je ziet en suggereren wat onzichtbaar blijft. Schemergebieden zijn fascinerend, ze maken een eenduidige definitie en interpretatie onmogelijk. Want het is de context waarin een beeld bekeken wordt, die de betekenis bepaalt die de kijker eraan geeft.

 • Stranger Then Eve. Toeval? / Frankenstein?

  De beelden Stranger than Eve, ontstaan door uit foto's onderdelen te selecteren. BodyShoppen, lichaamsdelen voor een nieuwe Eve, uit veel verschillende foto's.

  klik hier voor mijn portfolio.


 • Nocta Hemata.
  Digitaal schilderen,

  Door het experimenteren en samenvoegen van diverse elementen uit foto's (stockfoto's of zelf geschoten materiaal), zoek ik naar nieuwe dimensies, die boven het direct herkenbare uitstijgen. Door het mengen van kleuren, texturen, en licht ontstaat er een compleet nieuw beeld.

  klik hier en bekijk de beelden Nocta Hemata.